Konya’da 5. Gün

2019 Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde bugün 7. tur maçları oynandı. Artık son iki turuna girdiğimiz Birinci Lig’in 7 turu sonunda Bayegan Pendik Satranç SK Derneği 13 puan ile liderliğini sürüdürken Gökyay Vakfı SK Derneği ise 12 puan ile zirve takibini devam ettiriyor. Bu sonuçlar ile birlikte Bayegan Pendik Satranç SK Derneği 2020 Türkiye Satranç Süper Ligi’ne yükselen ilk takım olmayı başardı.

7. turda 1.masada oynanan Bayegan Pendik Satranç SK Derneği ile Manisa Turkuaz Satranç SK Derneği karşılaşmasında son masaya 4-3 Manisa Turkuaz Satranç SK Derneği takımı önde girerken, IM Cem Kaan Gökerkan, masadan galibiyet ile ayrılarak Bayegan Pendik Satranç SK Kulübü’ne 4-4 skor ile beraberliği getirdi. 2. masada oynanan Varyant(Yöntem) Gençlik Satranç ve SK Derneği – Gökyay Vakfı SK Derneği maçında ise rakibine rahat bir üstünlük kuran Gökyay Vakfı SK Derneği, maçı 7-1 kazanmayı başardı.

İlk 3 yolunda oldukça kritik bir karşılaşma olan Burhaniye Satranç SK Derneği – Ankara Demirspor Kulübü Derneği maçına baktığımızda ise 1. ve 3. masada iki önemli galibiyet alan Burhaniye Satranç SK rakibini 5.2-2.5 mağlup etti.  4. masada oynanan PAÜSA – Bulancak İhsaniye GSK Derneği maçı ise günün en heyecanlı maçlarından biri oldu. 6. ve 7. masalarda galibiyet alan Bulancak İhsaniye GSK Derneği, rakibini de 4.5-3.5 kazanmayı başardıı.
Birinci Lig’de 8. tur maçları bugün saat 15.00’de başlayacak.

Kaynak: TSF

Yorumlarınız

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.